Jumari cu pogacele

Printeaza

Jumari cu pogacele din: faina, praf de copt, galbenus, sare, piper, smantana, jumari.

Ingrediente:Pogacele_cu_jumari

  • 400 g făină albă
  • 1 praf de copt
  • 2 gălbenuşuri
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 linguriţă piper
  • 200 g smântână
  • 250 g jumări tocate

 

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele în afara jumărilor şi a piperului, frămânţi bine coca, întinzi aluatul de circa 1 mm grosime şi ungi în strat subţire cu untură topită.

Presari peste aluatul întins jumările piperate. Repeţi operaţiunea de 3 ori. Dai compoziţia la frigider timp de 1/2 oră şi ungi din nou.

Intinzi aluatul de 1 cm, îl tai cu diferite forme de cuţit şi îl ungi pe deasupra cu gălbenuş, apoi dai la copt pâna capătă pogăcelele o culoare aurie.

Jumari cu pogacele

Pogacele_cu_jumari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.