Jeleu de trandafiri

Printeaza

Jeleu de trandafiri din: petale de trandafir, apa, zahar, acid citric.

Ingredinete:Jeleu de trandafiri

  • 1 pumn de petale de trandafir roşii
  • 1000 ml apă
  • 500 g zahăr gelifiant 2:1
  • 10 g acid citric

 

 

Mod de preparare:

Apa se dă în clocot şi se presară în ea câteva petale.

Se infuzează scurt, se scot din apă, se storc, apoi operaţiunea se repetă cu restul.

O parte dintre petale se păstrează pentru ornat.

După stoarcere, petalele vor avea o culoare ştearsă, deoarece coloranţii vor fi rămas în apă, care are acum o culoare violet-verzuie.

După ce s-a terminat cu infuzarea petalelor se adaugaă în apă acidul citric şi zahărul.

Ea va căpăta o culoare roşie, pregnanttă.

Se dă iar în clocot şi se adaugă petalele care au rămas.

Se lasă să fiarbă atât cât este indicat pe pachet, apoi se face proba şi se toarnă în borcane.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Jeleu rece de capsuni

Jeleu rece de capsuni din: apa, gelatina, suc de capsuni, zahar. Ingrediente: 1 cana apă 2 ½ linguri de gelatină granulată 3 cesti suc de capsuni ¼ ceasca zahăr     Mod de preparare: Combinați apă și gelatină împreună într-o cratiță. Se încălzește amestecul până la fierbere. Se toarnă amestecul într-un vas de sticlă. Se […]

Jeleu cu struguri

Jeleu de visine cu rom

Jeleu de visine cu rom din: vişine, gelatina, lamai, iaurt, zahar, rom alb, frisca.   Ingrediente: 500 g vişine 10 g gelatină 3 lămâi 500 ml iaurt 100 g zahăr 4 linguri rom alb 300 ml frişcă   Mod de preparare: Scoţi sâmburii vişinelor. Razi coaja de lămâie şi stor­ci sucul. Amesteci într-un castron iaurtul […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.