Jeleu parfumat de mere cu lamaie

Printeaza

Jeleu parfumat de mere cu lamaie din: mere, lamaie, zahar

Ingrediente:.Jeleu_parfumat_de_mere_cu_lamaie

  • 2 kg mere
  • 1 lamaie
  • 1,5 kg zahar

Mod de preparare:

Se scufundă lămâia în apă caldă şi se taie rondele fine, apoi se scot sâmburii. Se spală merele, se curăţă de coajă, se scoate cotorul şi se taie în sferturi. Se păstrează coaja, cotorul şi sâmburii pe un şervet.

Se pune 1,5 1 de apă într-o cratită din inox, se adaugă merele, rondele­le de lămâie şi resturile de la mere. Se lasă să fiarbă la foc mic, cca 30 de minute, apoi se varsă într-o sită fină şi se lasă să se scurgă sucul, timp de 2-3 ore, fără să se preseze pulpa fructelor.

Se varsă sucul obţinut într-o cratiţă. Se adaugă  850 g de zahăr pentru 1 li­tru de suc, se dă în fiert şi fierbe 30-35 de minute. Je- leul este gata atunci când, dacă se ia cu linguriţa, se solidifică imediat. Se pune jeleul cald în borcane sterilizate şi se lasă să se răcească.

Jeleu parfumat de mere cu lamaie

Jeleu_parfumat_de_mere_cu_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.