Jeleu de fructe de padure

Printeaza

Jeleu de fructe de padure din: praf pentru jeleu, zmeura, afine, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie si foi de gelatina.

Ingrediente:Jeleu_de_fructe_de_padure

  • 135 g praf pentru jeleu de capsuni sau zmeura
  • 100 g zmeura
  • 100 g afine
  • 600 ml smantana
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 5 foi de gelatina, inmuiate in apa rece

 

Mod de preparare:

Prepara un jeleu de 450 ml. Pune zmeura si afinele intr-o tava de copt pentru chec si toarna jeleul. Pune la congelator sa stea cam 1 ora.

Incalzeste jumatate din smantana cu zaharul tos si esenta de vanilie. Stoarce foile de gelatina si incorporeaza-le in crema pana se dizolva.

Adauga si cealalta jumatate de smantana si toarna compozitia peste jeleu. Lasa la frigider cam 4 ore, pana se intareste.

Cufunda tava de copt intr-un vas cu apa fierbinte, cateva secunde ca sa se desprinda, apoi tine un platou deasupra si intoarce.

Scutura bine pentru ca jeleul sa se aseze. Desprinde tava si serveste.

Jeleu de fructe de padure

Jeleu_de_fructe_de_padure

Pofta buna!

3 comentarii

  1. Ce pofta mi-ai facut la ora asta tarzie

  2. Madalina Ispas

    bun, bun, ft bun, cel mai bun 🙂

  3. Valentina Negrescu

    Cred ca jeleul asta a iesit o nebunie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.