Jeleu de zmeura cu ciocolata

Printeaza

Jeleu de zmeura cu ciocolata din: zmeura, zahar fin, gelatina, mascarpone, rom alb, frisca, ciocolata alba.

Ingrediente:Jeleu_de_zmeura_cu_ciocolata

  • 550 g zmeura
  • 100 g zahar fin
  • 2 linguri gelatina granulata
  • 200 g mascarpone
  • 25 g zahar pudra
  • 40 ml rom alb
  • 300 ml frisca
  • 20 g ciocolata alba rasa

 

Mod de preparare:

Se paseaza 300 g zmeura si se amesteca impreuna cu saharul fin; se incalzesc la foc moale pana ce se dizolva zaharul. Se inmoaie gelatina in 3 linguri de apa rece circa 10 minute, apoi se topeste la bain marie. Se bate mascarpone cu zahar pudra si rom.

Se înglo­bează frişca bătută. Când com­poziţia de zmeură s-a răcit, se încorporează compoziţia de gelatină şi se pune deoparte o cantitate mică de jeleu. Restul se repartizează în 4 cupe de desert. Se lasă să se răcească şi să se întărească jeleul, apoi se repartizează deasupra cre­ma de mascarpone şi restul de jeleu.

Se dă la frigider cel puţin 2 ore. înainte de servire se or­nează cu zmeură şi ciocolată albă rasă.

Jeleu de zmeura cu ciocolata

Jeleu_de_zmeura_cu_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.