Jeleu de vin cu prune

Printeaza

Jeleu de vin cu prune

Jeleu de vin cu prune

Ingrediente:

  • un litru vin alb dulce
  • o portocală
  • 4 prune
  • 200 g zahăr tos
  • o linguriţă de pudră de scorţişoară
  • o steluţă de anason
  • 30 g gelatină ali­mentară
  • un fir de mentă
  • iaurt
  • frişca

Preparare:

Gelatina se pune la înmuiat într-o cană cu puţin vin rece. Zahărul se topeşte într-o oală la foc mic şi, când s-a dizolvat total, se toarnă vinul. Se lasă să fiarbă la foc mic, se adaugă pulpa de portocală pasată, pudra de scorţişoară şi firul de mentă.

Se introduce steluţa de ana­son, se fierbe cinci minute, apoi se opreşte focul, se scot firul. Prunele se spală, se curăţă de sâmburi, se taie cubuleţe sau felii subţiri. Gelatina se introduce în vinul fiert şi se amestecă până când se topeşte complet.

Se adaugă prunele, se lasă să se răcească, se toarnă în forme, se acoperă cu folie alimen­tară şi se introduc în frigider. Se ţin la rece minimum două ore ca să se întărească, se introduc formele în apă fierbinte şi se răstoarnă jeleul pe farfurii. Se serveşte rece, cu iaurt sau frişca.

Jeleu de vin cu prune

Jeleu de vin cu prune.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.