Jeleu de trandafir

Printeaza

Jeleu de trandafir din: petale de trandafir, apa, zahar, acid citric.

Ingrediente:Jeleu de trandafir

  • 1 pumn de petale de trandafir roşii
  • 1000 ml apă
  • 500 g zahăr gelifiant 2:1
  • 10 g acid citric

 

 

Mod de preparare:

Apa se dă în clocot şi se presară în ea câteva petale. Se imfuzează scurt, se scot din apă, se storc, apoi operaţiunea se repetă ccu restul.

O  parte dintre petale se păstrează pentru ornat. După stoarcere, petalele vor avea o culoare ştearsă, deoarece coloranţii vor fi rămas în apă, care are acum o culoare violet-verzuie.

După ce s-a terminat cu infuzarea petalelor se adaugaă în apă acidul citric şi zahărul. Ea va căpăta o culoare roşie, pregnanttă.

Se dă iar în clocot şi se adaugă petalele care au rămas. Se lasă să fiarbă atât cât este indicat pe pachet, apoi se face proba şi se toarnă în borcane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.