Jeleu de struguri cu pere si lamaie
PrinteazaJeleu de struguri cu pere si lamaie din: struguri negri, pere, vin alb, zahar, lamaie.
- 500 g struguri negri
- 400 g pere
- 500 ml vin alb
- 1 kg zahăr
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preaprare:
Se spală strugurii şi se scurg de apă. Se decojesc perele şi se taie lamele. Se pun strugurii într-o oală mare şi se adaugă vinul.
Se dă într-un clocot, după care se lasă să fiarbă la foc mic, timp de 30 de minute. Se adaugă zeama de lămâie, zahărul şi perele.
Se amestecă bine. Se în fiert, se dă focul foarte mic şi se mai fierbe 20 minute, amestecând din când în când. Se repartizeaza in borcane şi se dă la rece 12 ore. Se serveşte in boluri.
Jeleu de struguri cu pere si lamaie
Pofta buna!