Jeleu de scoruse cu suc de mere
PrinteazaJeleu de scoruse cu suc de mere din: scoruse, zahar, apa, suc de mere.
- 1000 g scoruşe
- 1000 g zahăr gelifiant 1:1
- 250 ml apă
- 250 ml suc de mere
Mod de preparare:
Scoruşele se curăţă de codiţe şi se lasă la înmuiat peste noapte în soluţie slabă de oţet (1:20) cât să le acopere. Această operaţiune le va reduce gustul amar.
A doua zi se lasă să se scurgă bine şi se fierb acoperite cu apă timp de 5-10 minute. Apoi, sucul se strecoară printr-un şervet şi se completează cu suc de mere până la 3/4 l.
Se adaugă zahărul gelifiant şi se dă în clocot, amestecând continuu. Se lasă să fiarbă atât cât este indicat pe pachet, se face proba, se toarnă fierbinte în borcane, iar acestea se închid şi se întorc pentru 5 minute.
Pofta buna!