Jeleu de rubarba

Printeaza

Jeleu de rubarba din: rubarba, zahar, apa.

Ingrediente:Jeleu de rubarba

  • 1000 g rubarbă
  • 500 g zahăr gelifiant 2:1
  • 250 ml apă

 

 

Mod de preparare:

Rubarba se spală şi se taie în bucăţi lungi de circa 1 cmn. Nu se curăţă de coajă. Se pune la fiert împreună cu apa şi se lassă să fiarbă până când se rupe în bucăţi.

Sucul se strecoară printr-un şervet des, astfel obţinându-se exact 500 ml suc. Dacă nu obţineţi suficient, completaţi cu apă până la 500 ml.

In suc se adaugă zahărul, care se dizolvă. Se lasă să fiarbă atât cât este indicat pe pachet, se face proba şi se toacpă în borcane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.