Jeleu de portocale

Printeaza

Jeleu de portocale

Ingrediente:Jeleu de portocale

  • 3/4 l apă
  • 220 g zahăr
  • puţină vanilie
  • 6 foi (15 g) de gelatină
  • 3 portocale
  • 1/2 lămîie

 

Mod dfe preparare:

Apa, zahărul şi vanilia se pun la fiert şi cînd clocoteşte se pune coaja subţire de la 1portocală.

Se ia de pe foc şi se lasă 10 minute, cu capac, între timp se pune gelatina în apă rece circa 20 minute.

Se scoate gelatina, se stoarce bine şi se pune în siropul fierbinte, apoi se pune zeama de la 2-3 portocale şi de la 1/2 lămîie şi se strecoară prin tifon.

Se dă la rece şi cînd începe să gelatineze se toarnă în cupe şi se dau la frigider pină se gelatinează bine. Se garnisesc deasupra cu feliuţe de portocale fără sîmburi şi fibre.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • jeleu de portocale
  • jeleu de portocale fara gelatina

1 comentariu

  1. bun bun jeleul de portocale. inainte mai cumparat jeleuri din astea din comert, cele instant dar e mult mai bun homemade

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.