Jeleu de padure cu smantana si vanilie

Printeaza

Jeleu de padure cu smantana si vanilie din: fructe de pădure, visine, baton de vanilie, suc de coacaze rosii, amidon, zahar, smantana.

Jeleu_de_padure_cu_smantana_si_vanilie

Ingrediente:

  •  750 g fructe de pădure asortate (zmeură, coacăze, mure)
  •  250 g vişine
  •  1 baton de vanilie
  •  500 ml suc de coacăze roşii
  •  80 g amidon
  • 100 g zahăr
  •  4 linguri smântână

 

 

 

Mod de preparare:

Se golesc vişinele de sâmburi. Se crestează pe lung batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vâr­ful cuţitului.

Se dă în fiert cu sucul de coacăze şi jumătate din cantita­tea de fructe, cca 10 min. Se stre­coară.

Se dizolvă amidonul în puţină apă. Se dă în fiert compoziţia de fructe cu 90 g zahăr; se adaugă compoziţia de amidon şi se mai dă o dată în clocot, amestecând.

Se adaugă restul de fructe şi se înglobează.

Se aşază jeleul în boluri şi se dă la frigider 2 ore. Se amestecă smântână cu restul de zahăr şi se garnisesc jeleurile.

Jeleu de padure cu smantana si vanilie

Jeleu_de_padure_cu_smantana_si_vanilie

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Jeleu de mere

Jeleu de mere cu menta si lamaie

Jeleu de mere cu menta si lamaie din: mere, zahar, apa, menta, lamaie, cidru. Ingrediente: 300 g mere acrişoare 1000 g zahăr gelifiant 1:1 500 ml apă 3 linguriţe de mentă proaspătă sucul de la 1 lămâie 250 ml cidru   Mod de preparare: Menta se spală şi peste ea se toarnă 250 ml apă […]

Jeleu de menta cu lime

Jeleu de menta cu lime din: menta, lime, zahar. Ingrediente: 5 foi gelatină 200 g zahăr 1 mână frunze proaspete de mentă sucul de la 3 lămâi verzi     Mod de preparare: Se amestecă într-un vas 200 ml apă împreună cu zahărul. Se lasă la foc mic, până când se topeşte bine zahărul. Se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.