Jeleu de mere

Printeaza

Jeleu de mere din: mere, coaja de lamaie, gelatina, zaharina, scortisoara.

Ingrediente:Jeleu_de_mere

  • 3 mere (600 g) renete sau creţeşti
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 plic (10 g) gelatină
  • 1 pastilă de zaharină sau ciclamat de sodiu
  • scorţişoară măcinată

 

Mod de preparare:

Spală merele, decojeşte-le, taie-le în felii groase, pune-le în apă cât să le acopere şi fierbe-le până când se înmoaie.

Inmoaie gelatina în 50 ml de apă rece. Scurge merele şi pasează-le. Dizolvă zaharina în 2-3 linguri de zeamă, iar în restul de zeamă dizolvă gelatina.

Amestecă piureul de mere cu zeama în care au fiert, îndulcitorul, coaja de lămâie şi adaugă scorţişoară după gust. Omogenizează şi toarnă jeleul în cupe.

Dă la frigider 30 de minute sau până se încheagă, apoi răstoarnă în farfurii şi serveşte.

Jeleu de mere

Jeleu_de_mere

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.