Jeleu de mere cu scortisoara

Printeaza

Jeleu de mere cu scortisoara din: mere, lamaie, baton de scortisoara, zahar, ghimbir, stafide.

Jeleu_de_mere_cu_scortisoara

Ingrediente:

  • 3 kg mere
  • zeama de la 2 lămâi
  •  un baton scorţişoară

Ingrediente pentru 1 l suc fiert:

  • 200 g zahăr
  • 30 g ghimbir
  • 50 g stafide

Mod de preparare:

Speli merele, le tai în patru şi le pui într-un vas cu apă cât să fie acope­rite. Adaugi zeama de lă­mâie şi scorţişoara, acoperi vasul cu un capac şi laşi să fiarbă la foc mic până ce se înmoaie. Nu amesteca în timp ce fierb merele, ci după!

Scoţi merele, le pui într-o strecurătoare şi le laşi peste noapte să se scurgă. Fierbi zeama adunată până scade 2/3 din cantitate. Adu­nă spuma care se formează şi arunc-o. Măsoară cantita­tea de suc rămasă după fier­bere şi adaugă zahăr, ghim­bir şi stafide. Laşi să mai fiar­bă încă 20 de minute.

Ca să verifici dacă s- a fiert, pui o picătură de peltea pe o farfurioa­ră. Dacă nu se împrăştie, eşte legată suficient. Da­că este prea subţire, mai laşi să fiarbă. Torni jele­ul în borcane, pui capacul şi le fierbi într-un vas lat, „îmbrăcate” cu prosoape, timp de 10 minute.

Jeleu de mere cu scortisoara

Jeleu_de_mere_cu_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.