Jeleu de căpşuni

Printeaza

Jeleu de căpşuni

Jeleu de căpşuni

Ingrediente:

  • 300 g miere
  • 600 g căpşuni
  • 1.000 ml apă
  • două portocale
  • 10 g gelatină
  • un beţişor scorţişoară
  • o linguriţă de esenţă de vanilie
  • mentă
  • frişca

Preparare:

Căpşunile se spală în mai multe ape ca să se elimine nisipul, apoi se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Mierea se pune într-o oală înaltă, împreună cu căpşunile.

Se adaugă jumătate din cantitatea de apă, sucul de la portocale şi câteva frunze de mentă. Se lasă să fiarbă până când căpşunile s-au înmuiat, se ia oala de pe foc şi se lasă să se răcească cinci minute.

Se pasează cu un mixer, se pun din nou pe foc, adăugând restul de apă şi beţişorul de scorţişoară. Se mai fierbe zece minute, se ia oala de pe foc, se adaugă gelatina înmuiată în puţină apă rece şi este lăsată să se umfle.

Se amestecă, se trece printr-o strecurătoare, se adaugă esenţa de vanilie şi se lasă să se răcească. Când încă este călduţ, se toarnă în forme stropite cu apă şi se introduc la rece.

Jeleu de căpşuni.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata delicious. Pare o reteta simpla, o sa fac si eu jeleu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.