Jeleu de ardei gras cu otet de mere

Printeaza

Jeleu de ardei gras cu otet de mere din: ardei capia, ardei graşi roşii, zahăr gelifiant 2:1, oţet de mere.

Jeleu_de_ardei_gras_cu_otet_de_mere

Ingrediente:

  •  70 g ardei capia
  •  80 g ardei graşi roşii
  •  500 g zahăr gelifiant 2:1
  •  300 ml oţet de mere

 

Mod de preparare:

Se spală ardeii capia şi ar­deii graşi, se taie în două pe lung; se golesc de cotoare şi se curăţă de pieliţele albe. Se taie mărunt pulpa. Se pasează puţin cu mixerul – dar nu ca să se formeze pastă, ci să ră­mână bucăţele de legume.

Se dizolvă zahărul în oţet, într-o cratiţă, la foc mijlociu. Se adaugă compoziţia de le­gume şi se dă în clocot. Se ia spuma care se formează la suprafaţă şi se fierbe la foc iute cca 15 min. până ce se îngroaşă. Apoi se ia de pe foc, se lasă să se odihnească puţin şi se ia spuma.

Jeleul se toarnă în borcane sterilizate. Se acoperă fiecare borcan cu câte un cerculeţ de hârtie cerată înmuiată în alco­ol (vinars, vodcă etc.). Se serveşte cu brânză cu muce­gai albastru, biscuiţi crocanţi săraţi, carne, sendvişuri etc.

Jeleu de ardei gras cu otet de mere

Jeleu_de_ardei_gras_cu_otet_de_mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.