Jeleu colorat

Printeaza

Jeleu colorat din: banane, budinca de ciocolata, sirop de menta, lapte, sirop de zmeura, colorant rosu, gelatina, lapte.

Ingrediente:Jeleu_colorat

  • 4 banane
  • un plic budinca ciocolata
  • 400 ml sirop de menta
  • 400 ml lapte integral
  • 400 ml sirop de zmeura
  • colorant rosu
  • 7-8 foi gelatina
  • lapte pentru budinca, cat scrie pe plic

 

Mod de preparare:

Se prepară în etape. întâi se mixează bananele cu 2-3 linguri de lapte. Apoi se prepară o cantitate mică de gelatină care se amestecă în piureul de banane şi se toarnă pe fundul unui pahar. Se lasă să se închege şi, între timp, se prepară budinca de ciocolată conform indicaţiilor de pe pachet.

După ce s-a răcorit aproape complet se toarnă peste piureul de banane. Se dă la rece. Se prepară o cantitate mică de gelatină pentru siropul de mentă şi se toarnă peste budinca închegată. Se dă din nou la rece. Laptele se fierbe si se răceşte şi apoi se amestecă cu gelatina. Se toarnă peste siropul închegat şi se dă din nou la rece.

Sucul de zmeură se filtrează şi se amestecă cu gelatină preparată. Eventual, ca şi în cazul siropului de mentă, se poate adăuga un pic de colorant alimentar. Se toarnă în pahare şi se lasă la frigider pentru 4 ore.

Jeleu colorat

Jeleu_colorat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.