Jambon

Printeaza

Jambon din: picior de porc, sare, silitra, zahar.

Ingrediente:Jambon

  • 1 picior de porc (din faţă sau din spate)
  • sare
  • silitră
  • zahăr

 

Mod de preparare:

Cureţi grăsimea de pe pulpa porcului, iar carnea o zvânţi la rece 3-4 zile. O pui apoi într-un vas de lemn şi peste ea torni o saramură pregătită astfel: la 10 1 de apă – 700 g sare mare, 30 g silitră, 300 g zahăr.

Fierbi saramura, o strecori şi o pui călduţă peste carnea care a fost sărată în prealabil cu acelaşi amestec.

Ţii carnea la rece, în vasul de lemn 6-7 zile înainte de a turna apa sărată peste ea. Acoperi carnea cu apă sărată, pui deasupra o greutate, o întorci des, iar după 3 săptămâni o scoţi, o zvânţi la aer rece şi o pui la fum rece timp de 2-3 zile.

Serveşti jambonul la gustarea de dinaintea mesei ca aperitiv sau ca un fel de mâncare (când e servit cu legume sau brânzeturi).

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.