Jambon in crusta aromata

Printeaza

Jambon in crusta aromata din: jambon, sare, cuisoare, mustar, sirop de coacaze, dafin, morcov, ceapa, pere, broccoli.

Ingrediente:Jambon in crusta aromata

  • 1 jambon
  • 1/2 kg sare grunjoasa
  • 20 de cuisoare parfumate
  • 3 linguri de mustar dulce
  • 50 ml sirop de coacaze sau mere
  • 2 foi de dafin
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 4 pere
  • 2 buchete broccoli

 

Mod de preparare:

Jambonul intreg, bine spalat si zvantat, il intepi adanc cu varful unui cupt, in mai multe locuri, apoi il asezi intr-un lighean si presari sarea grunjoasa. Lasi la rece 24 de ore ca sa-si ia sare cat este nevoie.

II speli apoi cu apa rece pentru a inlatura excesul de sare si-1 pui la fiert impreuna cu ceapa, morcovul si foile de dafin.

Cand carnea este bine patrunsa, scop jambonul, il zvanti bine cu un prosop absorbant, il intepi cu cuisoarele parfumate pe toata suprafata, il ungi cu siropul de fructe amestecat cu mustar, il asezi in­tr-o tava si-1 dai la cuptor.

Din cand in cand, il stropesti cu sosul din tava.Cand suprafata lui devine aramie, il scoti pe un platou cald si il aduci la masa taiat felii, garnisit cu pere fierte in sos de zahar brun si buche£ele de bro­ccoli fierte in apa cu sare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.