Jambon in cartofi

Printeaza

Jambon in cartofi din: jambon, cascaval, cartofi, unt, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Jambon in cartofi

  • 8 felii jambon
  • 4 felii caşcaval
  • 4 cartofi mari
  • 60 g unt
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în apă cu puţină sare, la foc potrivit.

Când sunt gata, îi scurgi de apă şi îi laşi să se ră­cească. Cureţi cartofii de coajă şi îi tai în două pe lungime. între cele două jumătăţi de cartofi pui o felie de caşcaval, pusă la rândul ei între două felii de jambon, apoi legi cu aţă fiecare cartof.

Pui uleiul şi untul să se încingă şi rumeneşti cartofii pe fiecare parte. După rumenire, scoţi aţele, îi pui într-o tavă şiîi bagi la cuptor pentru încă 5 minute. Serveşti carto­fii cât sunt calzi, alături de o bere bună.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.