Jambon cu telina si cartofi la cuptor

Printeaza

Jambon cu telina si cartofi la cuptor din: telina, cartofi, jambon, ceapa, cascaval, lapte, smantana, sare, piper, usturoi, ulei.

 

Ingrediente: Jambon cu telina si cartofi la cuptor

  • 1 ţelină
  • 3 cartofi
  • 100 g jambon afumat
  • 1 ceapă
  • 100 g caşcaval
  • 1 cană lapte
  • 200 g smântână
  • sare
  • piper
  • 1 căţel de usturoi
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, ţelina şi cartofii, tai felii mai mici ţelina şi cartofii, iar ceapa o toci. Căleşti apoi ceapa în ulei încins, adaugi celelalte legume feliate, le prăjeşti puţin apoi tomi laptele şi le laşi să fiarbă pe foc mic, amestecând din când în când.

După ce au fiert, iei cratiţa de pe foc, tomi smântână, pui jambonul tăiat bucăţi şi o parte din caşcavalul ras şi potriveşti de sare şi de piper.

Cureţi usturoiul şi freci cu el forma de copt, apoi răstomi în ea compozitia de legume şi jambon, presari caşcavalul rămas şi dai totul la cuptor pentru 1 oră, la foc potrivit.

 

Pofta buna!

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.