Jambon cu enibahar si coriandru

Printeaza

Jambon cu enibahar si coriandru din: pulpa de porc, vin alb sec, foi de dafin, cimbru, maghiran, boia de ardei dulce, usturoi, enibahar, coriandru, piper, sare grunjoasa.

Ingrediente:Jambon_cu_enibahar_si_coriandru

  • 1 bucata pulpa de porc (4-5 kg)
  • 500 ml vin alb sec
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita maghiran
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 2 capatani de usturoi
  • 3 boabe de enibahar
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingurita piper
  • 500 g sare grunjoasa

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o, apoi presăraţi-o bine cu sare (200g) şi puneţi-o într-un vas, de lemn sau oală emailată, cu emailul neciobit şi cu pereţii înalţi, într-un loc răcoros, unde o ţineţi 2 zile.

Preparaţi apoi o saramură din 2 l de apă şi 300 g de sare, pe care o fierbeţi 10 minute, o lăsaţi să se răcească, apoi o turnaţi peste carne.

Adăugaţi mirodeniile sfărâmate, usturoiul curăţat şi tăiat bucăţele şi vinul. Carnea trebuie să stea în saramură, complet acoperită. Puneţi vasul într-un loc răcoros (8-10°C) unde îl lăsaţi 7-8 zile.

Zilnic întoarceţi jambonul în vas. Apoi, îl scoateţi şi îl clătiţi cu apă călduţă. îl lăsaţi încă 2 zile într-un loc răcorors (8-10°C), în care să fie şi curenţi de aer.

Când jambonul este bine uscat, puneţi-l la afumat, pentru 6-7 zile, la fum rece. Se păstrează într-un loc răcoros.

Jambon cu enibahar si coriandru

Jambon_cu_enibahar_si_coriandru

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.