Jambon cu ananas

Printeaza

O reteta delicioasa de jambon cu ananas din: jambon, ghimbir, ananas, cuisoare si zahar.

Ingrediente:Jambon cu ananas

  • 1 jambon fiert, fară sorici (circa 2 kg)
  • 30 g ghimbir pudră
  • 100 g feliuţe de ghimbir
  • 2 cutii de ananas în sirop (rondele)
  • cuişoare
  • 2 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Curăţă jambonul de partea din exterior, care este mai tare cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit. Presară peste jambon ghimbirul pudră şi acoperă-1 cu rondele de ananas, fixate cu cuişoare şi câteva scobitori rupte pe jumătate.

Pune în centrul rondelelor de ananas feliuţe de ghimbir. Aşază jambonul într-o tavă şi toarnă 2 linguri de sirop de ananas, apoi presară-1 cu zahăr.

Pune tava în cuptorul încălzit la 180° C timp de 1 oră şi 30 de minute. Dacă se rumeneşte prea tare, acoperă jambonul cu o folie de aluminiu. în timpul coacerii, stropeşte carnea din când în când cu sirop de ananas.

Taie jambonul felii şi serveşte-1 cu ron­dele de ananas alături.

Jambon cu ananas

Jambon cu ananas

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.