Jambalaya

Printeaza

JambalayaOriginară din sudul Statelor Unite, această mâncare cu nume exotic îmbină influentele culinare europene, africane şi americane de la sfârşitul secolului XVII.

In mod tradiţional, jambalaya se făcea într-o singură cratiţă,, în care se puneau laolaltă diverse feluri de carne, legume şi orez.

Modul de preparare — orezul se adaugă în mâncare în timpul fierberiii celorlalte ingrediente – indică originea foarte specială a acestei reţete. Pentru a pregăti jambalaya africană, se pun la fiert, la foc imic, mai multe feluri de carne, şi cârnaţi, precum şi legume şi roşii (de aceea este numită uneori şi jambalaya roşie).

Deseori se adaugă şi fructe de mare. Spre sfârşit, se pune orezul şi o camtitate egală de supă de pui şi se fierbe la foc diomol încă o oră.

Versiunea „Cajun”, care se prepară în statul american Louisiana, îşi are originile în arta culinară a coloniilor franceze şi se aseamănă destul de mult cu paella spaniolă.

Aceasta se fierbe într-un ceaun de fontă în care mai întâi se rumeneşte carnea, apoi în acelaşi ulei se călesc ceapa, ardeii verzi şi tulpinile de ţelina.

Când sunt gata, se pune înapoi în ceaun carnea, precum şi nişte supă de pui şi condimente şi se fierbe la foc mic o oră. Când începe să clocotească se adaugă orezul.

Jambalaya_10

Jambalaya

Jambalaya

Pofta buna!

 

 

 

poate iti place si:

Jambalaya cu creveti

Jambalaya cu creveti

Jambalaya cu creveti din: costita afumata sau sunca, ceapa, usturoi, ardei, telina, sare, piper, cimbru, dafin, sos Tabasco, nucsoara, sos Worcester, pasta de tomate, fond de peste, orez, creveti, patrunjel. Ingrediente: 200 g costiţă afumată sau şuncă 2 cepe 1 căţel de usturoi 1 ardei 1 telină verde (apoi) câte 1/2 linguriţă de sare, piper […]

Cum se prepara Jambalaya

Jambalaya cu ceapa verde

Jambalaya cu ceapa verde: carnati afumati, pulpe de pui, ulei de masline, ceapa, ardei gras rosu, telina, orez, usturoi, supa de pui, boia dulce, sofran, ceapa verde. Ingrediente: 300 g cârnaţi afumaţi 2 pulpe dezosate de pui şi curăţate de pieliţe 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 ardei gras roşu 2 tulpini de […]

 

Reteta zilei: Jambalaya

Jambalaya este o mancare specifica zonei de sud a Statelor Unite si se aseamana cu Paella spaniola. Gatind aceasta reteta de Jambalaya veti avea in aceeasi farfurie un amestec delicios de carne de pui, carnati, orez si legume.   Ingrediente: 250 gr orez 1 piept de pui 350 gr carnati afumat 400 gr ciuperci 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.