Ispita lui Iason

Printeaza

Ispita lui Iason din: cartofi, ceapa, grasime, ansoa, smantana, pesmet, fulgi de unt.

Ingrediente:Ispita lui Iason

  • 8 cartofi medii
  • 2 cepe
  • grăsime pentru formă
  • 10 fileuri de anşoa cu marinadă din conservă
  • 250 ml smântână dulce
  • 100 g pesmet
  • 2 linguri de fulgi de unt

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi se taie beţigaşe, apoi se aşează într-un bol cu apă rece pentru ca amidonul să iasă din cartofi.

Se preîncinge cuptorul la 220 °C (ventilator 200 °C). Se curăţă ceapa şi se toacă mare. Se unge o formă termorezistentă.

Se scot beţigaşele de cartofi din vas şi se usucă pe un şervet. Fileurile de anşoa se scurg şi se taie în jumătăţi, în funcţie de mărime. Marinada în care au fost fileurile se păstrează.

Se aşează în formă jumătate din cartofi, se acoperă cu ceapa, peste care se pun fileurile de anşoa. Restul de cartofi se aranjează peste anşoa.

Peste budincă se toarnă marinada de la anşoa şi jumătate din cantitatea de smântână, iar la final se presară pesmetul şi fulgii de unt. Se coace budinca la cuptor 50-60 de minute.

După ce a trecut jumătate din timpul de coacere, peste budincă se toarnă restul de smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.