Inimioare cu gem

Printeaza

Inimioare cu gem din: faina, sare, unt, zahar pudra, lapte, gem de caise si zahar pudra cu aroma de vanilie.

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 1 praf de sare
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 50 ml lapte dulce
  • gem de caise

pentru decor:

  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare:

Se cerne faina cu praful de sare intr-un castron mare. Se adauga untul taiat bucati si se amesteca cu degetele, pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga zaharul, apoi laptele, framantand mereu, pana se formeaza un aluat uniform mai tare.

Se infasoara in folie si se pune la frigider o ora. Se intinde aluatul in foaie de circa 6 mm grosime, se decupeaza cu o forma speciala, 36 de margarete. 24 de margarete se pun cu ajutorul unei spatule intr-o tava unsa, la distanta de 2 cm una de alta.

In interiorul celor 12 margarete ramase se decupeaza inimioare cu ajutorul unei forme, pastrand contururile margaretei intregi.

Din aluatul ramas de la aceasta operatiune, se intinde alta foaie de aluat si se decupeaza alte 12 contururi de margarete cu inimioare la mijloc. Se coc 150-20 de minute, dupa care se lasa sa se raceasca.

Se ung margaretele cu gem de caise, se asaza deasupra cate o margareta cu inimioara, se pun pe un platou si se presara cu zahar pudra.

Inimioare cu gem

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. ce frumoase sunt inimioarele cu gem, dar nu stiu daca gasesc forme

  2. Mi-ai dat o idee buna cu biscuitii astia 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.