Inimioare cu ciocolata si miere
PrinteazaInimioare cu ciocolata si miere din: unt, miere, zahar, scortisoara, oua, faina, biscuiti, rom, migdale.
- 50 g unt
- 2 linguri cu miere
- 200 g zahăr pudră
- 1 linguriţă cu scorţişoară
- 1 linguriţă cu coajă de lămâie
- 2 ouă
- 450 g făină
Pentru umplutura:
- 250 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
- 120 g biscuiţi
- 50 ml rom
Pentru glazura:
- 100 g glazură de ciocolată
- 100 g migdale tocate
- forme din zahăr
Mod de preparare:
Pentru blat, încălzeşte untul cu mierea, zahărul pudră, scorţişoara, coaja de lămâie. Când untul s-a topit, dă deoparte şi adaugă ouăle bătute şi făina cernută.
Decupează din aluat forme de inimioară, pune-le în tava de copt tapetată cu hârtie şi coace la 200 de grade pentru cca 10 minute. Lasă-le să se răcească pe un grătar.
Amestecă untul la temperatura camerei cu zahărul pudră şi vanilia până obţii un amestec spumos. încorporează biscuiţii zdrobiţi si stropiţi în prealabil cu rom.
Uneşte biscuiţii inimioare cu umplutura cremoasă şi toarnă pe una dintre feţe ciocolata topită pe baie de aburi. De jur împrejur, pune migdalele tocate.
Pofta buna!