Inima de vita

Printeaza

Inima de vita din: inima, slanina, ceapa, ulei, smantana, morcovi, praz, telina, rosii, pasta de rosii, sare, piper, boia.

Ingrediente:Inima de vita

  • 1,5 kg inimă de vită
  • 75 g slănină
  • 1 ceapă roşie
  • 2 linguri ulei
  • 500 ml supă de carne
  • sare
  • 150 ml smântână
  • 1 linguriţă boia
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • piper Cayenne
  • 200 g morcovi
  • 200 g praz
  • 200 g ţelină (rădăcină)
  • 200 g tulpină de ţelină
  • 4 roşii
  • 1 lingură pastă de roşii
  • 1 lingură amidon

 

Mod de preparare:

Inima se spală bine, se taie în două şi se îndepărtează ve­nele. Slănina se taie felii subţiri care, cu ajutorul unor sccobitori se înfig pe inimă.

Ceapa se taie mărunt, se că­leşte, după care se adaugă jumătăţile de inimă şi se mai prăjesc 3 minute. Supa de carne se înfierbântă, se toarnă peste carne, se adaugă foaia de dafin, sare şi piper după gust, puţină boia şi piperul cayenne.

Se acoperă cratiţa şi se fierbe mâncarea timp de 3 ore. Intre timp, se curăţă morcovul, se taie pe lungime, prazul şi tulpina de ţelină se taie bucăţi, ţelina se taie fâşii, iar roşiile sferturi.

Se adaugă în cratiţă şi se mai fierb împreună 15 minute. Când inima este fiartă, se scoate din cratiţă, iar sosul se drege cu puţin amidon.

Inima se serveşte tăiată felii, stropită cu sosul de legume.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.