Inima cu sos de rosii

Printeaza

Inima cu sos de rosii din: inima, rosii, ulei, piper, sare, cimbru, maghiran, coriandru, seminte de marar.

Ingrediente:Inima cu sos de rosii

  • 1 kg inimă (de vită sau porc)
  • 5 roşii (sau 2 linguri bulion)
  • 2 linguri ulei
  • piper boabe
  • sare
  • opţional: cimbru, maghiran, coriandru, seminţe de mărar etc.

 

Mod de preparare:

Inima se taie iniţial în jumătate (sau sferturi), se curăţă de cheagurile de sânge, se spală, apoi se taie în bucăţele mici (cubuleţe de 1-2 cm latura).

Intr-o cratiţă de 2-3 I se toarnă ulei şi se pune la foc. Când uleiul s-a încins, se adaugă bucăţile de inimă şi se amestecă până ce se rumenesc pe toate părţile. Atunci se adaugă roşiile tăiate mărunt (sau bulionul subfiat), piperul pisat şi sarea (după gust). Cratita cu amestecul se dă la cuptor, unde se lasă să fiarbă la foc potrivit până ce scade lichidul.

Se scoate apoi cratita din cuptor şi se adaugă cimbru, maghiran, coriandru (după gust). Se mai dă la cuptor 5-10 minute şi se serveşte caldă, preferabil cu garnitură de cartofi (fierţi sau piure) sau chiar fără garnitură.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.