Ingredientele necesare pentru prepararea unui cocktail bun (IV)

Printeaza

Ingrediente necesare pentru prepararea unui cocktail bun  IV

Ingredientele necesare pentru prepararea unui cocktail bun

Vinuri si aperitive

Porto – Comercializate în sortimentele Alb şi Roşu. sunt vinuri cu concentraţie alcoolică destul de ridicată (16 – 19 °), produse în Portugalia, în regiunea râului Douro. Sortimentul roşu are două varietăţi, Ruby şi Tawny.

Sherry – Vinuri cu concentraţie alcoolică ridicată (15 – 21°), produse în sudul Spaniei, în Andalusia, în zona Jerez de la Frontera. Principalele varietăţi sunt în număr de cinci: Fino, Amontillado, Oloroso, Manzanilla, Cream.

Malaga – Vinuri destul de puternic alcoolizate (14 – 17°), produse în sud-vestul Spaniei, în împrejurimile oraşului Malaga. Principalele varietăţi sunt în număr de cinci: Mouscatel, Virgen, Rancio, Tierno, Lacrima.

Madeira – Vinuri cu concentraţie alcoolică ridicată (18 – 21°), produse în arhipelagul portughez cu acelaşi nume din Oceanul Atlantic. Principalele varietăţi sunt patru: Verdelho, Bual, Secial, Malvasia.

Marsala – Vinuri italieneşti destul de alcoolizate, produse la Marsala şi în provincia Trapani. Principalele varietăţi sunt în număr de patru: Fine, Superiore, Vergine, Speciale.

Vermouth – Este vorba despre un vin aromatizat cu numeroase mirodenii, alcool, zahăr, dar fără adăugarea de coloranţi artificiali. Principalele sortimente sunt în număr de trei: Roşu, cu o concentraţie alcoolică între 16/şi 17° şi conţinut de zahăr de 16-18%, numit şi Italian Vermouth sau Sweet Vermouth; Alb, cu o concentraţie alcoolică în jur de 17° şi conţinut de za­hăr între 16 şi 18%; Dry, cu concentraţie alcoolică de 18 – 19° şi conţinut de zahăr nu mai mare de 3,5%. în afară de nenumăratele mărci italiene, lideri pe piaţa mondială, ca Martini, Cinzano, Carpano, Cora, Gancia etc. Pe piaţa franceză mai sunt şi Noilly Prat, Cambery, Dubonnet etc.

Indispensabile în prepararea băuturilor combinate sunt şi mai multe sortimente selecţionate de şampanie, vinuri de podgorie şi spumoase, câteva sortimente de vinuri de masă, albe sau roşii şi, de asemenea, o gamă largă de băuturi răcoritoare, inclusiv dintre cele carbogazoase.

alte ingrediente:

Siropuri – Nu trebuie să lipsească siropul de rodii, cel de zahăr, Lime Rose’s şi multe siropuri de fructe.

Sucuri – Cele clasice sunt de roşii şi de ananas. Pentru portocale, grapefruit, lămâie, grapefruit roşu etc. Este mai bine să se folosească sucurile stoarse pe loc din fructe proaspete. De asemenea, sunt neapărat necesare: lapte, frişca, ouă, zahăr pudră, cuburi, sare, nucşoară, cuişoare, scorţişoară, piper, bulion de carne de vită, sos Worcester, Angostura Bitter, Tabasco, cepe mici albe, măsline verzi, vişine şi cireşe amare de diferite culori. Nu pot lipsi fructele de sezon şi citrice de tot felul.

Incoming search terms:

  • cocktail cu cinzano alb

2 comentarii

  1. Maria Popescu

    Retetele sunt foarte bune !

  2. Nu am facut niciodata in cocktail. Prefer sa le consum la bar. Dar merita sa incerc o reteta de cocktail, initial una de cocktail nonalcoolic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.