Ingrediente si condimente din bucataria asiatica

Printeaza

Mirinul

Este un vin de orez uşor îndulcit. Poate fi înlocuit cu succes cu Sherry sec.

Miso

Este o pastă condimentată din orez, germeni de soia sau orz şi boabe de soia. Este disponibil în mai multe sortimente.

Mugurii de Alfalfa

Provin dintr-o plantă furajeră, care se mai numeşte lucerna.

Mugurii de bambus

Au un gust fin, asemănător nucii şi sunt foarte populare ca şi garnitură de legume, caldă sau rece.

Nucşoara şi petalele de nucşoară

Sunt mirodeniile obţinute din arbustul cu acelaşi nume. Fructul, de mărimea unei nuci, este învelit în petale uscate.

Proaspăt rasă, nucşoara îşi răspândeşte mirosul sec-amar. Nucşoara poate fi gătită împreună cu mâncarea, întreagă sau în bucăţi mari, însă trebuie îndepărtată înainte de servire.

 

Ingrediente si condimente din bucataria asiatica

Ingrediente_si_condimente_din_bucataria_asiatica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.