Ingrediente necesare pentru prepararea unui cocktail bun

Printeaza

Ingrediente necesare pentru prepararea unui cocktail bun V

Ingrediente necesare pentru prepararea unui cocktail bun

Ustensile

Pentru a obţine băuturi combinate este nevoie, în afară de ingredientele respective, de o serie de instrumente şi de accesorii fără de care prepararea lor va fi imposibilă. La fel ca în toate situaţiile, există produse de bună calitate şi produse de calitate mai slabă. De exemplu, putem găsi un cuţit la diferite preţuri. De cele mai multe ori, diferenţa de preţ înseamnă şi diferenţă de calitate, în cazul unor ustensile absolut necesare, cum ar fi shakerul, blenderul sau bostonul, ne putem da seama foarte curând dacă ele nu sunt de calitate. Prin urmare, în momentul în care cumpărăm obiectele necesare dotării barului este bine să căutăm ce este mai bun. lată care sunt ustensilele absolut necesare pentru dotarea barului:

Shaker

Shakerul, de la verbul din limba engleză to shake care
înseamnă „a agita“, reprezintă instrumentul principal
pentru prepararea băuturilor amestecate
. Denumit şi standard sau continental, se compune din trei părţi: pălăria care serveşte de dop, partea filtrantă şi paharul în care se află lichidele şi gheaţa, în comerţ se găsesc shakere din tot felul de materiale: metal, plastic, sticlă, cristal sau materiale combinate. Dacă obiectul pe care l-aţi cumpărat este de calitate proas­tă, veţi avea multe neplăceri: dop care se deschide, filtre care se înţepenesc în lăcaşul lor. Orientaţi-vă,preferabil, spre un shaker din metal şi, dacă este posibil, cumpăraţi două: unul mic pentru doze mici şi pentru a amesteca frişca sau ouă şi altul de măsură standard.

Boston

Denumit şi american, este un shaker compus din două părţi care se îmbină perfect: una de sticlă şi cealaltă de metal. Gheaţa şi celelalte ingrediente sunt puse în partea de sticlă care se astupă după aceea cu partea de metal. La acest instrument este necesar un strainer, adică o sită din metal care este neapărat necesară pentru a reţine gheaţa folosită la amestecare, filtrând în acelaşi timp şi lichidul care se va scurge în pahar. Folosirea acestui tip de shaker este indicată pentru combinaţiile care au în componenţă sucuri gata preparate sau obţinute pe loc. Partea din sticlă, chiar dacă este tratată, se poate sparge. Când cumpăraţi bostonul căutaţi să fie de aceeaşi de aceeaşi marcă de fabricaţie ca shakerul, pentru că astfel veţi avea posibilitatea, dacă este nevoie, să cumpăraţi doar partea de sticlă care s-a spart. O dată cu bostonul trebuie să cumpăraţi un mixing spoon sau linguriţa cu coada lungă pentru strivit pulpa fructelor şi un strainer.

Mixing glass

Este un pahar mare de sticlă şi, împreună cu shakerul. este instrumentul folosit pentru prepararea cocktailurilor. Are două accesorii importante: strainerul cu care se reţine gheaţa când se filtrează băutura rece în pahar şi o linguriţă cu coada lungă cu care se amestecă lichidele. Mixing glass-ul are o capacitate cuprinsă între 50 şi 70 şi este prevăzut cu un mic cioculeţ pentru a uşura scurgerea lichidelor. Spre deosebire de shaker, cu acest instrument se pot amesteca mai delicat componentele unei reţete, lucru care nu este posibil cu shakerul

 

Blender

Mixer tipic american pentru prepararea băuturilor amestecate în componenţa cărora intră ingrediente solide, cum ar fi fructele proaspete, şi care trebuie să devină ca o spumă şi să se umfle. Blenderul este în întregime din metal, cu unul sau mai multe recipiente din sticlă sau din material plastic, ca nişte clopote, pentru a intra în ele componentele reţetei. Acest mixer este prevăzut cu mai multe viteze, cel american original, de găsit şi pe piaţa europeană, având nu mai puţin de şapte. Este un instrument indispensabil pentru o serie întreagă de drinks-uri. cum ar fi Sherbet’s. Coladas, Frozen şi multe altele.

 

Storcător de citrice

Accesoriu clasic pentru a obţine sucuri de citrice. Chiar dacă. în prezent, există în comerţ o mulţime de modele electrice, este recomandabilă utilizarea celui tradiţional, manual. Acesta are avantajul că nu macină pieliţele în care se află pulpa fructului şi nici nu rade o parte din stratul alb al cojii, dar, mai ales, nu încălzeşte sucul pentru ca acesta să se altereze rapid.

Cuţite

Trebuie să fie de diferite dimensiuni: unul mic, pentru a tăia citricele în felii subţiri, unul mijlociu, pentru a cresta fructele necesare la decorare, unul ca un fierăstrău, pentru a putea tăia ananasul în rondele sau în cubulete, inclusiv frunzuliţele sale verzi, un alt cuţit mic pentru a decupa coaja citricelor înainte ca acestea să fie tăiate, astfel încăt să creeze un efect decorativ pe feliuţele obţinute, împreună cu toate aceste cuţite, procuraţi-vă şi un tocător, cel mai bine din plexiglas sau din material plastic dur, acestea fiind materialele cele mai igienice.

Galeţica pentru gheaţă

Aceasta va fi însoţită de un cleşte sau, mai bine, de o lingură specială, cu găurele, pentru a permite scurgerea apei din gheaţa topită. Găleţica va trebui să aibă capac şi pereţi dubli astfel încât să menţină cât mai mult o temperatură scăzută, iar gheaţa să nu se topească prea repede.

Găleţica pentru sticle

Este clasica frapieră cu gheaţă în care încap una sau mai multe sticle de vin puse la răcit. N-are importanţă din ce material este confecţionată, important este să vă placă.

Carafe

Sunt vase de diferite dimensiuni, de obicei din sticlă şi întotdeauna cu capac, pentru sucuri sau lichide obţinute prin centrifugare, preparate din vreme şi pe care le veţi folosi când va fi nevoie.

Measuring spoon

Seamănă cu un suport pentru ouă fierte, dar, după curn rezultă din traducerea termenului englezesc, este vorba despre un pahar gradat pentru măsurarea dozelor. Partea mai mică poate conţine 2 ci, iar cea mai mare 4 ci. La început, va fi un accesoriu indispensabil. Aceeaşi denumire o au, dar sunt greu de găsit pe piaţa europeană, linguriţe.

1 comentariu

  1. Maria Popescu

    Recomand!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.