Inghetata prajita cu vanilie

Printeaza

Inghetata prajita cu vanilie din: cozonac, îngheţată, esenţă de vanilie, ou, drojdie uscată, faină de grâu, zahăr, baie de ulei.

Ingrediente:Inghetata prajita cu vanilie

  • cozonac
  • îngheţată
  • esenţă de vanilie
  • ou
  • drojdie uscată
  • faină de grâu
  • zahăr
  • baie de ulei (2 1)

Mod de preparare:

Cozonacul se taie felii de grosime potrivită, ce se stropesc cu esenţă de vanilie, diluată eu apă. Se ia câte o lingură de îngheţată şi se pune pe felia de cozonac. Se strânge foarte bine în mână încât să nu se desfacă şi i se dă o formă de sferă. Se pun într-o pungă de celofan şi se lasă în congelator, la -35° C.

Din făină, drojdie, ou şi zahăr se face un tel de sos bechamel (ceva mâi gros decât aluatul de clătită). După ce sferele au îngheţat bine, se scot şi se trec pe rând prin sos.

Tot pe rând se pun în baia de ulei, foarte bine încins înainte şi se lasă până se rumenesc. Se scot pe platoul de servire, se pudrează cu zahăr vanilat şi deasupra, pe o jumătate, se toarnă doping de ciocolată şi pe cealaltă jumătatş doping de căpşuni.

Inghetata prajita cu vanilie

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.