Inghetata de piersici cu zeama de lamaie

Printeaza

O reteta simpla de inghetata de piersici cu zeama de lamaie din: piure de piersici, zahar pudra, frisca si zeama de lamaie.

Ingrediente:Inghetata de piersici cu zeama de lamaie

  • 1/2 piure de piersici foarte coapte
  • 100 g zahar pudra
  • 250 g frisca
  • 1 lingurita zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Cojeşte fructele şi scufun- dă-le cîteva minute într-un vas cu apă clocotită – e foar­te important să nu rămînă coajă pe ele.

Trece-le apoi printr-o sită fină, pentru a letransforma într-un piure. Adaugă zahărul şi amestecă pînă se topeşte. încorporează frişca şi toarnă compoziţia în tăviţele de la frigider sau în forme speciale.

După jumătate de oră, cînd îngheţata începe să se prindă, amestecă totul cu o lopăţică sau spatulă de lemn, de-a lungul vasului.

Las-o înapoi la rece, iar după alte 30 de minute, scoate-o pen­tru a o amesteca din nou, de data aceasta schimbă direcţia şi fă-o de-a latul tăvii.

Inghetata de piersici cu zeama de lamaie

Inghetata de piersici cu zeama de lamaie

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.