Ingheţată de mentă cu fulgi de ciocolată

Printeaza

O reteta de inghetata de menta cu fulgi de ciocolata din: ciocolata, lapte, smantana, pastaie de vanilie, frunze de menta, oua, zahar si cornete.

Ingrediente:

  • 140 g ciocolata neagra
  • 400 ml de lapte integral
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 1 pastaie de vanilie, taiata pe jumatate, dar nu pana la capat
  • 75 g frunze de menta
  • 4 oua mari
  • 140 g de zahar
  • cornete pentru inghetata, pentru servire (optional)

 

Mod de preparare:

Se pune ciocolată într-o pungă de plastic, se închde şi se congelează 30 de minute. Se zdrobeşte cu sucitorul, până când se mărun-eşteîn interiorul pungii. Se toarnă laptele şi smântână pentru frişcă într-o cratiţă cu fundul gros. Se scot seminţele de vanilie şi se adaugă împreună cu păstaia în amestecul de lapte.

Se încălzeşte până aproape de punctul de fierbere şi se amestecă din cânti în când. Se adaugă frunzele de mentă, 9e acoperă şi se lasă la infizat 15 minute. Se strecoară lichidul, presând frunzele de mentă pentru a extrage cât maiţnultă aromă. Se aruncă frunzele şi vanilia.

Folosind un mixer, se bat ouăle împreună cu zahărul până se obţine o consistenţă fermă, aproximativ cinci minute. Se răstoarnă amestecul de lapte mentolat într-o cratiţă curată şi se aduce până aproape de punctul de fierbere.

Se toarnă jumătate din cantitatea de lichid fierbinte peste amestecul de ou şi se omogenizează înainte de a adăuga restul. Amestecul nou format se pune pe foc mic într-o cratiţă curată, mixând încontinuu, până se îngroaşă – aproximativ 3-4 minute. Ai grijă ca temperatura să nu fie prea ridicată, altfel va căpăta un aspect brânzos. Se strecoară crema obţinută şi se lasă să se răcească într-un bol, amestecând din când în când pentru a evita formarea unei pelicule la suprafaţă. Se lasă să se răcească în frigider.

Se adaugă fulgii de ciocolată şi se pune totul în maşina de îngheţată. Dacă nu ai o maşină de îngheţată, se toarnă crema într-un recipient potrivit pentru congelator şi se congelează 2-3 ore. Se amestecă bine pentru a evita formarea acelor, apoi se adaugă ciocolata şi se lasă la congelator până se întăreşte complet.

Se scoate din congelator şi se lasă 20-30 de minute în frigider înainte de servire. Se serveşte în boluri sau cornete pentru îngheţată.

Ingheţată de mentă cu fulgi de ciocolată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.