Ingheţată delicioasă de vanilie
PrinteazaO reteta gustoasa de inghetata delicioasa de vanilie din: galbenusuri, zahar tos, baton vanilie, lapte, frisca si sos de caramel.
- 6 gălbenuşuri
- 180 g zahăr tos
- 1 baton vanilie
- 250 ml lapte
- 400 ml frişcă lichidă
- sos de caramel
Mod de preparare:
Intr-un vas termorezistent de 1,5 – 2 litri, freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Torni treptat laptele şi pui batonul de vanilie, despicat pe lungime.
Fierbi crema la bain-marie până se îngroaşă, apoi stingi focul şi o laşi să se răcească acoperită cu un capac. In crema răcită, încorporezi frişca bătută şi o dai la congelator.
Ca să nu se formeze cristale, după 2 ore o scoţi din congelator şi o amesteci din nou. Repeţi acest procedeu de 2-3 ori.
Când îngheţata este bine închegată, o scoţi din frigider şi formezi cu o lingură specială de îngheţată cupe, pe care le aşezi într-un pahar. Serveşti îngheţata cu sos de caramel, turnat deasupra.
Ingheţată delicioasă de vanilie
Poftă bună!