Ingheţată de vanilie cu alune de pădure şi ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de inghetata din: inghetata de vanilie, smantana lichida, zahar, extract de vanilie, alune de padure, ciocolata amara.

Ingrediente: Ingheţată de vanilie cu alune de pădure şi ciocolată

  • 500 g îngheţată de vanilie
  • 250 ml smantană lichidă
  • 75 g zahăr
  • 1/2 de linguriţă extract de vanilie
  • 100 g alune de pădure
  • 125 g ciocolată amară pentru ornat

 

Mod de preparare:

Smantana lichidă, zahărul şi extractul de vanilie se ames­tecă şi se bat eu mixerul la viteză maximă, pînă ce frişca se omogenizează. Se lasă la frigider pentru cîteva ore. Intr-o cupă mai mare, se aşază îngheţata de vanilie, după care se ornează cu frişca abia scoasă de la frigider.

Alunele de pădure, rumenite în prealabil în cuptor, se taie în bucăţi şi se presară peste frişcă. Ciocolata se dă prin răzătoarea mare şi se presară în ploaie peste îngheţată. După gust, se adaugă sirop de caramel sau lichior de ciocolată.

Ingheţată de vanilie cu alune de pădure şi ciocolată

Ingheţată de vanilie cu alune de pădure şi ciocolată

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.