Inghetata de sfecla rosie si portocala

Printeaza

Inghetata de sfecla rosie si portocala din: sfecla rosie, portocale, smantana, iaurt, zahar tos.

Ingrediente:Inghetata de sfecla rosie si portocala

  • 4 bucati sfecla rosie medie
  • 2 portocale medii
  • 200 ml smantana
  • 200 ml iaurt
  • 1/3-1/2 cana zahar tos

 

Mod de preparare:

Speli bine sfecla cu apă rece, tai codiţele şi cotoarele, lăsând 1,5 «ern de la baza sfeclei şi împache­tezi etanş în două straturi de folie do aluminiu. Aşezi sfecla într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi o coci în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, aproximativ 1 ora, pana devine foarte frageda si zemoasa.

Indepartezi folia de aliminiu si lasi sfecla sa se raceasca. Dupa ce s-a racit suficient, cureti pielea, tai cubulete si le pasezi in blender. Speli bine portocala cu apa rece, o cureti de coaja, elimini partea alba a cocii, introduci coaja in blender, apoi zeama de la cele 2 portocale si le pasezi.

Adaugi smantana, iaurtul si zaharul tos si amesteci bine, pana la omogenizare completa. Treci compozitia printr-o sita fina, o pui intr-un bol, o acoperi cu un capac si o dai la congelator pentru cateva orez, pana ingheta.

Inghetata de sfecla rosie si portocala

Inghetata de sfecla rosie si portocala

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.