Ingheţată de pepene galben

Printeaza

Ingheţată de pepene galben

Ingheţată de pepene galben

Ingrediente:

  • doi pepeni galbeni de mărime potrivită
  • opt foi de gelatină incoloră
  • 60 g unt
  • 40 g făină
  • 100 g zahăr
  • 7 albuşuri
  • decorul:
  • frunze de mentă
  • felii de citrice
  • felii de pepene galben (mici)

 

Mod de preparare:

Taie pepenii pe jumătate şi scoate din ei seminţele. îndepărtează miezul, avînd grijă să-l decupezi astfel încît să rămînă pe coajă pulpă de pepene groasă de un centimetru. Spală miezul de pepene şi taie-l mărunt, apoi lasă-l la congelator.

Pune gelatina la topit în apă rece. Intr-o cratiţă lasă untul la topit la foc mic, adaugă apoi făina şi amestecă bine cu o lingură de lemn pînă cînd se face o pastă. Puţin cîte puţin, adaugă în cratiţă şi miezul de pepene, tăiat, amestecînd pînă se formează o pastă unitară.

Adaugă zahărul, iar cînd s-a topit şi compoziţia începe să fiarbă, toarnă în fir subţire gelatina (numai după ce s-a dizolvat complet în apă), amestecînd bine. Bate albuşurile spumă şi adaugă-le, uşor, în compoziţia preparată anterior.

Amestecă bine toate ingredientele, apoi umple cu crema astfel obţinută jumătăţile de pepene. Fă un rulou dintr-o folie de aluminiu mai groasă, pe care îl introduci uşor, de jur-împrejur, în jumătăţile de pepene, mai adaugă din compoziţie cam pînă la înălţimea de două degete deasupra marginii pepenilor, apoi acoperă îngheţata cu folia rămasă şi dă la congelator.

După ce au îngheţat, scoate pepenii din congelator, îndepărtează folia de aluminiu, decorează îngheţata cu felii de citrice, bucăţele de pepene şi frunze de mentă.

Ingheţată de pepene galben

Inghe?at? de pepene galben2.jpg Inghe?at? de pepene galben.jpg Inghe?at? de pepene galben1.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.