Inghetata de pepene galben cu menta si ciocolata

Printeaza

Inghetata de pepene galben cu menta si ciocolata din: galbenusuri, zahar, lapte, esenta de vanilie, frisca, pepene galben, sare, menta, ciocolata.

Ingrediente:Inghetata_de_pepene_galben_cu_menta_si_ciocolata

  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 120 ml lapte
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 350 g miez de pepene galben
  • 1 praf de sare
  • menta verde si ciocolata rasa, pentru decor

 

Mod de preparare:

Fierbi gălbenuşurile cu zahărul şi sarea la bain- marie, amestecând până se îngroaşă crema. Adaugi laptele călduţ şi amesteci încontinuu, până se îngroaşă. Iei vasul de pe foc, adaugi esenţa de vanilie şi laşi să se răcească. In crema de ouă rece, adaugi mascarpone şi amesteci până la omogenizare.

Mixezi miezul de pepene în blender, apoi îl încorporezi în compoziţie împreună cu frişca bătută. Torni compoziţia într-un vas de plastic şi îl dai la congelator. Din oră în oră, amesteci îngheţata începând din marginile vasului către mijloc, pentru a nu se forma ace de gheaţă. Repeţi operaţiunea de 2 ori.

Serveşti porţiile în cupe reci, păstrate în congela-tor timp de 10-15 minute. Decorezi fiecare porţie cât mai estetic, cu frunze proaspete de mentă şi aşchii de ciocolată.

Inghetata de pepene galben cu menta si ciocolata

Inghetata_de_pepene_galben_cu_menta_si_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.