Inghetata de migdale cu paleuri

Printeaza

Inghetata de migdale cu paleuri din: lapte, miere, zahar, fulgi de migdale, migdale, unt, faina.

Ingrediente:Inghetata de migdale cu paleuri

Pentru îngheţată:

• 500 ml lapte

• 4 gălbenuşuri

• 100 g miere

• 40 g zalţăr pudră

• 40 g fulgi de migdale

Pentru paleuri:

• 100 g fulgi de migdale

• 50 g migdale măcinate

• 1 ou

• câte 100 g unt şi zahăr

• 150 g făină

 

Mod de preparare:

Prăjeşti fulgii de migdale într-o tigaie antiaderentă. Incălzeşti laptele şi îl îndulceşti cu 50 g miere. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi treptat laptele cald şi continui să amesteci în vasul aşezat pe foc mic, fără să laşi compoziţia să clocotească.

După ce crema s-a întărit, încorporezi fulgii de migdale mărunţiţi. Congelezi crema 4-5 ore, în vas de plastic. După 1 oră, o reamesteci pentru a nu se forma ace.

Mixezi untul moale cu zahărul, apoi încorpo-j rezi oul şi făina amestecată cu migdalele fin măcinate şi 2/3 din fulgii de migdale. Pe hârtie de copt, pui în tavă câte o linguriţă de aluat, cu distanţă de 4-5 cm.

Coci 10 minute, în cuptorul preîncălzit. Le desprinzi cu lama cuţitului şi le laşi să se răcească pe grătar. Serveşti îngheţata în cupe, presărând fulgii de migdale rămaşi.

Decorezi cu miere şi paleuri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.