Ingheţată de fistic, cu ananas caramelizat

Printeaza

O reteta de inghetata de fistic, cu ananas caramelizat din: galbenusuri, zahar, lapte, smantana, fistic fara sare, migdale, esenta de migdale, rom, colorant alimentar, ananas si cirese.

Ingrediente:Ingheţată de fistic, cu ananas caramelizat

  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 100 g smântână
  • 100 g fistic fără sare
  • 50 g migdale
  • 1/2 fiolă esenţă de migdale
  • 4 linguriţe rom
  • 2 picături colorant alimentar verde (facultativ)
  • 6 rondele de ananas
  • cireşe confiate pentru decor

 

Mod de preparare:

Introduci fisticul decojit şi migdalele, pentru câteva minute, în apă fierbinte cu un praf de sare, apoi le îndepărtezi pieliţa subţire. Macini fin fisticul şi o lingură zahăr, în râşniţa pentru cafea. Repeţi operaţia cu migdalele şi o lingură zahăr.

Intr-un castron, freci gălbenuşurile cu 150 g zahăr, până obţii o compoziţie spumoasă. Diluezi smântână cu laptele, apoi o adaugi în fir subţire, în crema cu gălbenuşuri.

Pui vasul cu cremă să fiarbă la bain-marie, pe foc mic, timp de 4-5 minute, amestecând continuu, cu o lingură de lemn.

In compoziţia rece, adaugi romul, esenţa de migdale, fisticul, migdalele şi, dacă doreşti, colorantul alimentar. Omogenizezi, torni crema în recipiente de plastic şi o dai la congelator pentru 2 ore, amestecând din când în când, pentru a nu face ace de gheaţă.

Inainte de servire, caramelizezi ananasul în zahărul rămas. Pui 2-3 cupe de îngheţată pe fiecare rondelă de ananas şi decorezi cu cireşe confiate.

Ingheţată de fistic, cu ananas caramelizat

Ingheţată de fistic, cu ananas caramelizat

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.