Inghetata de dude
PrinteazaInghetata de dude din: dude, oua, zahar, smantana, sare, miere de albine.
- 800 g dude
- 3 oua
- 70 g zahar
- 200 g smantana
- un praf sare
- 2 linguri miere de albine
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, lăsând cam o lingură de zahăr şi pentru albuşuri, până când se obţine o spumă deschisă la culoare. Dudele se curăţă de codiţe, se spală si se pun într-o strecurătoare pentru a scăpa de surplusul de apă, apoi se amestecă cu smântână şi mierea de albine.
Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi o lingură de zahăr. într-un bol încăpător se amestecă spuma de ou cu amestecul de smântână şi dude, iar la sfârşit se pun albuşurile, amestecând foarte bine.
Compoziţia obţinută se toarnă într-un vas care se dă la congelator pentru 5- 6 ore. După 2-3 ore se scoate vasul şi se amestecă în compoziţie pentru a evita formarea aşchiilor de gheaţă.
Inghetata de dude
Pofta buna!