Inghetata de dude

Printeaza

Inghetata de dude din: dude, oua, zahar, smantana, sare, miere de albine.

Ingrediente:Inghetata_de_dude

  • 800 g dude
  • 3 oua
  • 70 g zahar
  • 200 g smantana
  • un praf sare
  • 2 linguri miere de albine

 

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, lăsând cam o lingură de zahăr şi pentru albuşuri, până când se obţine o spumă deschisă la culoare. Dudele se curăţă de codiţe, se spală si se pun într-o strecurătoare pentru a scăpa de surplusul de apă, apoi se amestecă cu smântână şi mierea de albine.

Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi o lingură de zahăr. într-un bol încăpător se amestecă spuma de ou cu amestecul de smântână şi dude, iar la sfârşit se pun albuşurile, amestecând foarte bine.

Compoziţia obţinută se toarnă într-un vas care se dă la congelator pentru 5- 6 ore. După 2-3 ore se scoate vasul şi se amestecă în compoziţie pentru a evita formarea aşchiilor de gheaţă.

Inghetata de dude

Inghetata_de_dude

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.