Inghetata de coacaze si vanilie

Printeaza

Inghetata de coacaze si vanilie din: zahăr, lapte, gălbenuşuri, coacăze, baton vanilie.

Inghetata_de_coacaze_si_vanilie

Ingrediente:

  • 150 g zahăr
  • 3 pahare de lapte
  • 6 gălbenuşuri
  • 1 kg de coacăze
  • un baton vanilie

Mod de preparare:

Coacăzele se spală, se pa­sează în blender, apoi se dă compoziţia obţinută prin strecurătoare. într-o cratiţă se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă laptele şi batonul de vanilie tăiat în două pe lung.

Se pune cratiţa pe baie de abur, se adaugă coacăzele şi se lasă la fiert, amestecând tot timpul cu o lopăţică de lemn până când se formează pe aceasta un strat gros. Se dă deoparte cratiţa şi se lasă la răcit amestecând tot timpul.

Se trece compoziţia prin sită, se pune într-o şerbetieră şi se lasă la con­gelat. îngheţata este foarte bună cu coacăze proaspete şi gofre.

Inghetata de coacaze si vanilie

Inghetata_de_coacaze_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.