Inghetata de coacaze si vanilie
PrinteazaInghetata de coacaze si vanilie din: zahăr, lapte, gălbenuşuri, coacăze, baton vanilie.
Ingrediente:
- 150 g zahăr
- 3 pahare de lapte
- 6 gălbenuşuri
- 1 kg de coacăze
- un baton vanilie
Mod de preparare:
Coacăzele se spală, se pasează în blender, apoi se dă compoziţia obţinută prin strecurătoare. într-o cratiţă se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă laptele şi batonul de vanilie tăiat în două pe lung.
Se pune cratiţa pe baie de abur, se adaugă coacăzele şi se lasă la fiert, amestecând tot timpul cu o lopăţică de lemn până când se formează pe aceasta un strat gros. Se dă deoparte cratiţa şi se lasă la răcit amestecând tot timpul.
Se trece compoziţia prin sită, se pune într-o şerbetieră şi se lasă la congelat. îngheţata este foarte bună cu coacăze proaspete şi gofre.
Inghetata de coacaze si vanilie
Pofta buna!