Inghetata de citrice cu frisca
PrinteazaInghetata de citrice cu frisca din: portocală, lămâie, limettă, grepfrut, zahăr pudră, frişcă.
Ingrediente:
- 1 portocală
- 1 lămâie
- 1 limettă
- 1 grepfrut
- 100 g zahăr pudră
- 120 ml frişcă
Mod de preparare:
Se spală citricele cu apă fierbinte şi se şterg. Se rade coaja de la portocală, lămâie şi limette. Se storc fructele, împreună cu grepfrutul şi se adaugă coaja de citrice şi zahărul; se amestecă până se topeşte zahărul.
Se adaugă frişca şi se bate până se întăreşte. Se repartizează în păhărele şi se lasă la congelator cca 1 oră. Apoi în mijlocul fiecărui păhărel se înfige câte un beţişor de lemn sau o linguriţă de plastic; se mai dă la congelator cel puţin 3 ore.
Inainte de servire se lasă să stea la temperatura camerei cca 5 min. pentfu a putea scoate mai uşor îngheţata din păhărele.
Inghetata de citrice cu frisca
Pofta buna!