Inghetata de capsune cu ananas

Printeaza

O reteta gustoasa de ingheatata de capsune cu ananas din: zahar, compot de ananas, frisca, capsune, sos de capsuni si lamaie.

Ingrediente:Inghetata de capsune cu ananas

  • 300 g zahăr
  • 1 cutie compot (600 g) de ananas
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 150 g căpşune
  • sos de căpşuni
  • 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Cu trei ore înainte de preparare, introduci frişca în frigider. Scurgi ananasul din compot. Speli şi laşi la scurs căpşunele.

Baţi frişca împreună cu 150 g zahăr, apoi o dai la rece. Tai ana­nasul în cubuleţe sau îl pasezi în blender.

Cureţi căpşunele de codiţe şi le pasezi. Dizolvi zahărul rămas în siropul compotului de ananas amestecat cu zeama de lămâ­ie, apoi adaugi piureul de căpşune şi coaja rasă de lămâie şi omogenizezi.

Incorporezi în frişcă ananasul şi pasta de căpşune. Torni compoziţia în vase de plastic, pe care le introduci în congelator, pentru 3 ore.

Asortezi îngheţata cu sos de căpşuni şi o decorezi cu căpşune proaspete.

Inghetata de capsune cu ananas

Inghetata de capsune cu ananas

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.