Inghetata de caise cu miere

Printeaza

Inghetata de caise cu miere din: zahar pudra, branza de vaci, smantana, caise, suc de lamaie, miere, ou, sare, coaja de lamaie, lichior de caise.

Ingrediente: Inghetata_de_caise_cu_miere

  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g brânză de vaci
  • 100 g smântână
  • 350 g caise coapte
  • 60 ml suc de lămâie
  • 50 ml miere
  • 1 ou
  • sare
  • coajă de la o lămâie
  • 2-3 linguri lichior de caise

 

 

Mod de preparare:

Tai caisele în două, pui deoparte 4-6 jumătăţi, iar restul jumătăţilor le tai mărunt. Adaugi sucul de lămâie, zahărul pudră şi mierea. Le amesteci bine, până obţii un piure, caisele le poţi curăţa înainte de coajă.

Brânza dulce o amesteci cu smântână, albuşul, sare şi le baţi bine. Pui amestecul peste piure şi le amesteci fin in continuare, apoi adaugi şi coaja de lămâie rasă. Compoziţia obţinută o pui în congelator timp de 15-20 de minute.

Scoţi compoziţia, o amesteci din nou şi îi mai adaugi, după gust, 2-3 linguri cu lichior de caise, apoi o introduci din nou în congelator. Când serveşti îngheţata, o ornezi cu fâşii de caise.

Inghetata de caise cu miere

Inghetata_de_caise_cu_miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.