Inghetata de cafea cu vanilie
PrinteazaInghetata de cafea cu vanilie din: galbenusuri, zahar, pastaie de vanilie, lapte, cafea.
- 8 galbenusuri
- 200 g zahar
- o pastaie de vanilie
- un litru lapte
- 150 ml cafea tare
Mod de preparare:
Laptele, păstaia de vanilie şi seminţele scoase din păstaie se pun la fiert. Intre timp, gălbenuşurile şi zahărul se freacă, până se obţine o spumă albă, apoi se toarnă laptele, peste cremă.
Se amestecă şi se pune din nou la fiert până ce crema devine groasă. Se strecoară şi se răceşte amestecând continuu.
După ce s-a răcit, se adaugă cafeaua în cantitatea dorită, se amestecă şi se dă la con-gelator pentru 3 ore. Se amestecă din’oră în oră ca să se elimine cristalele de gheată. Se poate servi cu boabe de cafea.
Inghetata de cafea cu vanilie
Pofta buna!