Inghetata de cacao cu vanilie si ciocolata

Printeaza

Inghetata de cacao cu vanilie si ciocolata din: lapte dulce pasteurizat, oua, zahar, baton de vanilie, cacao, ciocolata de menaj sau amaruie.

Ingrediente:Inghetata_de_cacao_cu_vanilie_si_ciocolata

  • 1 l lapte dulce pasteurizat
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr sau după gust
  • 1 baton de vanilie
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolată de menaj sau amăruie

 

Mod de preparare:

Pentru a obţine un lapte cu gust natural de vanilie, pui laptele să fiarbă la foc mic, împreună cu păstaia de vanilie despicată pe lungime.

Când laptele a început să clocotească, adaugi zahărul şi le laşi să mai fiarbă timp de 2-3 minute, apoi scoţi păstaia de vanilie.

In bolul mixerului sau într-un castron mai adânc, baţi ouăle şi torni câte puţin lapte fierbinte, în timp ce mixezi cu viteză mare.

Torni amestecul într-o cratiţă şi îl mai fierbi puţin, la foc mic.

Strecori toată compoziţia şi o pui la răcit într-un vas mare, cu apă rece, ames­tecând din când în când.

Intre timp, amesteci pudra de cacao cu puţină apă caldă şi o încorporezi în restul compoziţiei.

Când s-a răcit, adaugi cio­colata de menaj tăiată foarte fin şi omogenizezi compoziţia.

Pui crema într-o caserolă de plastic şi o intro­duci în congelator pentru cel puţin 5 ore.

Inghetata de cacao cu vanilie si ciocolata

Inghetata_de_cacao_cu_vanilie_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.