Inghetata cu sos caramel
PrinteazaInghetata cu sos caramel din: frisca, lapte, zahar, vanilie, mure, unt, frisca.
- 250 ml frişcă lichidă
- 250 ml lapte
- 4 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 1 păstaie de vanilie
- mure
Pentru sos:
- 200 g zahăr
- 100 g unt 80%
- 200 ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Pune laptele la fiert împreună cu miezul păstăii de vanilie. Bate spumă gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugă treptat laptele fiert. Pune totul pe baie de abur să se îngroaşe, apoi dă la frigider.
Când s-a răcit, bate din nou. Mixează frişca rece şi încorporeaz-o în crema de ouă. Pune la congelator.
Pentru sos, topeşte zahărul, fără să amesteci. Când s-a caramelizat, adaugă untul. Separat, încălzeşte uşor frişca lichidă, apoi toarn-o peste caramel.
Ţine pe foc doar două minute, apoi las-o până se răceşte complet. Serveşte îngheţata în pahare cu sos caramel şi mure.
Inghetata cu sos caramel
Pofta buna!